Богатият бизнесмен Фернандо Кушнер заряза бизнес срещите, милиони долари и лукс,

...
Богатият бизнесмен Фернандо Кушнер заряза бизнес срещите, милиони долари и лукс,
Коментари Харесай

Милионер заряза бизнеса и работата си, за да спасява бездомни кучета

Богатият предприемач Фернандо Кушнер заряза бизнес срещите, милиони долари и разкош, с цел да стане бранител на бездомните кучета.

Всичко стартира преди няколко години в родния му Ла Пас в Боливия.

Бездомно куче, което Фернандо срещнал, трансформирало живота му и го предиздвикало да насочи вниманието си към казуса с уличните животни.



Ферчи, както е прочут по целия свят, е бил предприемач на високо равнище в маркетинга на модата, до момента в който един ден се среща с бездомно куче, което трансформирало метода му на мислене. Излизайки от класа си по йога, той забелязал гладно бездомно куче и му дава парче от сандвича си.



Кучето облизва ръцете на Фернандо, а начинът, по който горкото куче му благодари, просто разтопило сърцето му.



 Това в действителност го предиздвикало да се върне и да нахрани кучето още веднъж на идващия ден. Това, което почнало като непредвидена среща, изцяло трансформирало живота на този предприемач: той  се отказал  от сполучливата си кариера като маркетингов изпълнителен шеф и се заел да оказва помощ на нуждаещи се животни.



В един миг към този момент хранил стотици кучета по улиците на Ла Пас от заран до вечер.

Фернандо напуснал работата си. Всеки ден той  посещавал едни и същи квартали и оставял храна на едни и същи места, с цел да могат кучетата да я намерят. Прави 2 обиколки дневно, като ревизира дали всички кучета са нахранени. Фернандо е предан на задачата си и сложната работа, която прави, се отплаща с цялата признателност, която получава от своите космати другари.



И по този начин, от кое място идва цялата тази храна? Отговорът е елементарен, само че талантлив.

Фернандо събира по-голямата част от храната, която дава на кучетата в кафенета, заведения за хранене и вериги за бързо хранене. Всеки ден той  събира около 15 огромни контейнера, всеки от които съдържа към 11 галона пиле, кости и други вкусни останки. Той добавя всичко с кучешки бисквити, които купува със лични пари. 

В бъдеще Фернандо съумял да назначи хора, които му помогат в работата му за избавяне на кучета. Той  споделил снимки на благодарни кучета чрез акаунт във Фейсбук, който е посветил на своята сърцераздирателна задача.



Даването на храна не е единственият метод Фернандо Кушнер да оказва помощ на кучета, които са в потребност.



Освен че хранил кучетата, Фернандо е бил доброволец в приюти за животни 5 до 6 пъти седмично. Той също по този начин употребявал уменията си в маркетинга, за да  привлече повече внимание от хора към проблема с бездомните животни.



„ Имах 1300 изявленията с телевизионни канали и вестници както в Боливия, по този начин и отвън нея. Аз не съм политик или звезда, която би трябвало да бъде следвана. Просто върша всичко транспарантно “, казва Фернандо. Той също така убеди няколко огромни боливийски компании да разгласяват лозунга му: „ Осиновявай, не купувай “ и предизвиква хората да  намерят своите домашни любимци по улиците на града, вместо да ги купуват от зоо магазин.

С положителните си каузи Фернандо Кушнер потвърждава, че не е нужно да имаш доста, с цел да дадеш доста. Начинът, по който оказва помощ на изоставени животни, е много елементарен, само че се оказа животоспасяващ. Всеки от нас може да направи нещо подобно в личните си градове и да направи света малко по-добър за животните и хората.

Успял е да помогне на повече от две хиляди кучета и е получил признание от локалните управляващи и популацията на Боливия. Дотолкова, че когато беше приет в болница за вируса, хората започнаха акция за покриване на медицинските разноски за хоспитализацията му.

Основните му задания се концентрираха върху закупуването и разпространяването на кучешка храна по улиците, стерилизирането и имунизирането на изоставени животни и даже спасяването и преместването на тези в тежки обстановки. Работата му не беше спряла даже по време на най-тежката карантина за 2020 година

Фернандо Кушнер умря от затруднения по време на хоспитализацията си преди няколко месеца, само че остави трайна диря в съзнанието на хората по целия свят. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР